Followers

Tuesday, June 28, 2011

Percayalah! Anda Tidak Pernah Keseorangan!

Ketahuilah betapa kehidupan ini sangat indah. Walaupun ada waktu kita ditimpa musibah dan masalah, kita tidak pernah keseorangan untuk menghadapinya. Percayalah, bahawa terdapat beberapa orang di dalam dunia ini yang sangat menyayangi dan sanggup mati kerana kita.

Siapakah beberapa orang itu? Entahlah. Tetapi percayalah, setiap malam sebelum  kita melelapkan mata, ingatlah selalu bahawa ada beberapa orang sedang merindui dan menyayangi kita, mendoakan keselamatan kita, kesejahteraan hidup kita. Siapakah dia? Entahlah. Mungkin dia adalah orang yang kita tidak kenal atau mungkin juga dia adalah orang yang kita tidak suka atau kita benci.
Percayalah bahawa ada beberapa keping hati yang sedang merindui kita. Kenapa dia menyayangi kita?
Kita sendiri tidak tahu. Mungkin kita sangat hebat di mata dan istimewa di hatinya tanpa pengetahuan kita pun.anak-anakku Balqis, Amy, Salsabila dan Fatnun


anak saudaraku yang jauh di utara, Adam Ikhwan

Ketika kita di dalam kesedihan, jangan sesekali kita menganggap kehidupan ini adalah penuh penderitaan. Walaupun pelbagai ujian datang menimpa, kenanglah semula orang-orang yang menyayangi diri kita.Ketika kita merasakan seperti tiada apa-apa di dunia ini yang boleh kita banggakan, sebenarnya kita lupa di luar sana ada ramai orang yang berbangga dengan kita, menghargai diri kita. Kita sememangnya tidak pernah keseorangan.

No comments:

Post a Comment